Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Wederom vertrouwelijke informatie op straat beland: 13.000 boeren de dupe

De organisatie DairyCo, opgericht om de kwaliteit van de zuivelmarkt in het Verenigd Koninkrijk te verbeteren, heeft zich moeten verontschuldigen nadat persoonlijke gegevens van duizenden boeren op straat zijn beland. 

De vertrouwelijke gegevens stonden op een laptop die werd gestolen uit de auto van een werknemer van DairyCo. Op de laptop stonden onder andere de namen, adressen, telefoonnummers en transactie referentie nummers van ongeveer 13.000 boeren.

Volgens DairyCo stonden er geen financiële gegevens op de laptop en werd de laptop niet gestolen om de vertrouwelijke gegevens in handen te krijgen maar om de laptop zelf in bezit te hebben.

De laptop was al op 9 juni gestolen maar pas begin juli werden de gedupeerden op de hoogte gesteld. Philippa Stagg, hoofd communicatie van DairyCo, vindt het voorval erg gênant en biedt zijn excuses aan.

Vrijblijvende risicoanalyse door een expert
Helaas komt het steeds vaker voor dat vertrouwelijke informatie op straat terecht komt. Om de risico’s voor uw bedrijf te beperken kan De Graaf Security een vrijblijvende risicoanalyse uitvoeren. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Bron: Yorkshire post