Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Wat gebeurt er eigenlijk met uw oud papier?

Oud papier is er ondanks het digitale tijdperk nog steeds genoeg. Dat zien wij iedere dag weer, wanneer wij al dat oude papier ophalen en verwerken tot balen van wel 600 a 700 kilo. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd hoe dat in zijn werk gaat, het ophalen en verwerken van oud papier. En al helemaal als het om vertrouwelijk oud papier gaat. Een kijkje in de papiermolen van De Graaf Security.

Een container op maat
Voor het inzamelen van oud papier krijgt u van ons een container in bruikleen. Zo’n container bestelt u gemakkelijk telefonisch of via de website. Het langsbrengen en ophalen van de container doen wij via een centrale planning. Reden daarvoor is dat wij zo efficiënt mogelijk willen rijden om daarmee brandstof en het milieu te sparen. Duurzaam ondernemen is een van onze speerpunten.

securitytruck_1

Belandt er niets op straat?
De container die bij u op het terrein staat, kunt u zelf gemakkelijk vullen met oud papier. Gaat het om vertrouwelijk papier dat niet op straat mag belanden, dan hebben wij speciale containers met een invoergleuf en een slot. De containers worden bij vertrouwelijk papier binnen in de security truck geleegd. Doordat de truck compleet is afgesloten van de buitenlucht, kan er geen materiaal ontsnappen. De truck wordt pas geopend op de vernietigingslocatie. Na lediging van een container, plaatsen wij een controlelabel, zodat u zeker weet dat er geen papier is achtergebleven.

NAID AAA CertLOGO INVERTED PANTONE 323 REG High ResCA+ klein

Veiligheidskeurmerken
Er zijn nog veel meer veiligheidsmaatregelen omtrent het inzamelen en verwerken van vertrouwelijk papier. Die staan allemaal gereglementeerd in certificeringen van nationale en internationale brancheverenigingen als die van de NAID en CA+. Wij voldoen ieder jaar weer aan die certificeringen.

20150616_103210

Het belang van voorselectie
Na inzameling komt alle papier en karton in onze papierhal terecht. Een shovel met grote grijper doet het voorwerk en selecteert bijvoorbeeld ordners, grof karton en plastic uit de grote hoop. Ook heel wit papier wordt gescheiden (lees meer over het scheiden van wit papier in het artikel Hoe komt dat gerecyclede papier zo wit?).

20150616_102858

Handmatige verwerking
Na de voorselectie gaat het papier op de lopende band. Daar wordt handmatig alles verwijderd wat er niet tussen hoort. De band komt uit in de shredder waar alle papier wordt versnipperd tot kleine stukjes. Al deze stukjes worden opgevangen en in balen geperst. Uw oud papier is klaar om naar de recyclefabriek te gaan.

20150616_103041

Paper for Paper
Wist u dat wij nieuw papier maken van het papier dat wij bij u inzamelen? Dat doen wij samen met de multinationals Tork en Papyrus. Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat het papier bij u wordt opgehaald, daarna wordt gerecycled en vervolgens weer wordt teruggeleverd. We nemen zelfs tegelijkertijd uw koffiebekers mee als u wilt. Nieuw papier krijgt u in de vorm van hygiënepapier of kantoorpapier. Meer weten over dit circulaire proces? Lees dan verder op de website van Paper for Paper.