Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Vertrouwelijke informatie Yale zichtbaar via Google

Via de zoekmachine van Google konden internetgebruikers bij vertrouwelijke gegevens van de Yale Universiteit. De afgelopen 10 maanden waren de namen en sofi-nummers van 43.000 studenten, docenten, medewerkers en alumni te bekijken.

Bestand verwijderd
Het bestand met de persoonlijke gegevens was te vinden op een FTP server. In het bestand stonden geen adressen, geboortedata of financiële informatie. Directeur informatietechnologie services Len Peters laat weten dat de server niet meer bereikbaar is via het internet en het bewuste bestand met persoonlijke gegevens is verwijderd. De server is vervolgens gescand op andere risicovolle documenten. Peters biedt alle slachtoffers de komende twee jaar een identiteitsdiefstalverzekering.

Aanpassing Google
In september 2010, heeft Google de zoekmachine aangepast om FTP-servers te kunnen vinden en te indexeren. Volgens Peters was Yale niet op de hoogte van deze verandering. Daarnaast laat hij weten dat het bestand en de directory waarin het bestand stond allebei een nietszeggende naam hadden. Waardoor je eerst het bestand moet openen om te weten wat erin staat. Daardoor is de kans dat het bestand is geopend een stuk kleiner.

Gebruik gegevens
Google vertegenwoordigers hebben de universiteit laten weten dat het bestand niet meer zichtbaar is in de zoekresultaten van Google. Ze willen niet vertellen of er internetgebruikers zijn die daadwerkelijk het bestand hebben geopend. Het is daarom niet duidelijk of de gegevens van de 43.000 studenten, docenten, medewerkers en alumni zijn ingezien of gebruikt.

Bron: Yale Daily News