Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Vertrouwelijke informatie vaak onvoldoende beveiligd

In Europa blijken bedrijven vertrouwelijke informatie onvoldoende te beveiligen. Het risico dat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen wordt vergroot doordat veel werknemers hun werk meenemen op vakantie. Dit is op te maken uit een onderzoek onder 331 Europese bedrijven uitgevoerd door Ricoh.

Gevolgen zijn niet te overzien
Het is niet ongewoon meer dat werknemers bepaalde werkinformatie meenemen op vakantie. Een laptop is makkelijk mee te nemen naar het vakantieadres maar ook geprinte documenten worden meegesleept om nog is in alle rust te bekijken. Dit vergroot het risico van vertrouwelijke informatie die in verkeerde handen terecht komt aanzienlijk. De gevolgen zijn dan niet te overzien en kunnen uiteen lopen van identity theft tot imagoschade.

Documentbeheer
Veel bedrijven hebben geen inzicht in wie bedrijfsinformatie kan afdrukken en/of meenemen. Door als bedrijf controle te houden over welke informatie zich waar bevindt, kunnen de risico’s van rondslingerende vertrouwelijke documenten drastisch worden beperkt. Dit is al eenvoudig te bereiken door documentbeheer centraal te regelen.
doos-met-papier
Bron: Carp.nl