Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Vertrouwelijke informatie Koepelgevangenis op straat beland

In Arnhem heeft een 16 jarige scholier een computer en twee harde schijven met vertrouwelijke informatie bij het huisvuil gevonden. De vertrouwelijke informatie is afkomstig van het huis van bewaring De Berg, ook bekend als De Koepelgevangenis. Justitie ontkende na de vondst dat er vertrouwelijke informatie op de computer aanwezig zou zijn. Inmiddels heeft Justitie daarvoor excuses gemaakt, aangezien er toch vertrouwelijke psychiatrische en psychologische rapporten en medische verslagen van gevangen op de computer zijn gevonden.

De koepelgevangenis heeft de gevonden computer jaren geleden aan een school geschonken waar er gewoon gebruik van is gemaakt. Vervolgens is de computer afgedankt en op straat beland. De jongen die de computer uiteindelijk gevonden heeft ontdekte met zijn docenten de vertrouwelijke informatie.

Michal Pyrek gevangenispsycholoog van De Berg zegt in De Gelderlander dat het “zeer kwalijk” is dat de “bijzonder privacygevoelige informatie” in de openbaarheid is gekomen.

Bron: NOS