Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Vertrouwelijke gegevens en kantoorspullen aan straat gezet door omroep

Publieke Omroep NTR (NTS, Teleac en RVU) heeft een container met kantoorspullen en vertrouwelijke gegevens aan straat gezet. De afvalcontainer was gevuld met onder andere nieuwe inktpatronen, mappen, opbergbakjes en roestvrijstalen thermoskannen.

Verkwisting
Hilversummer Stephan Bus liep per toeval tegen de spullen aan en begrijpt niet waarom al deze bruikbare spullen worden weggegooid: “omroepen moeten bezuinigen en daardoor zullen veel mensen op straat komen te staan, maar als ik dan deze verkwisting zie. Je kunt er ook zo veel andere mensen blij mee maken, zoals een kringloopwinkel of een school. Daarbij wordt er ook niet aan het milieu gedacht. Papier kan gerecycled worden, maar volgens mij is lijm en inkt chemisch afval.”

Vertrouwelijke gegevens
Er zijn niet alleen kantoorpullen in de container gevonden, maar ook notitieblokken met vertrouwelijke gegevens zoals namen en telefoonnummers. “Zulke zaken kun je toch niet in een open bak aan staat zetten!” Aldus een boze Bus die de waarde van de weggegooide spullen op een paar duizend euro schat.

Ontruiming
NTR woordvoerder Arthur Schuitemaker neemt de schuld op zich en geeft aan dat het niet had mogen gebeuren en dat ze normaliter niet zomaar bruikbare en nieuwe spullen weggooien. Het had volgens Schuitemaker te maken met de ontruiming die plaatsvond wegens de oplevering van het pand, omdat Teleac per 1 september zou verhuizen.

Bron: Telegraaf.nl