Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Vertrouwelijke DSB-documenten in taxi gevonden

Advocatenkantoor NautaDutilh heeft bekend gemaakt dat één van hun advocaten in oktober vorig jaar een tas met vertrouwelijke documenten over de DSB in een taxi heeft laten liggen. De advocaat was een adviseur van De Nederlandsche Bank (DNB).

Aangifte
De advocaat vergat de stukken op vrijdag 9 oktober en kwam er de volgende dag pas achter. Hij heeft het incident aan DNB gemeld die vervolgens naar de politie is gestapt om aangifte te doen van vermissing van de vergeten tas. Op maandag lukte het de chauffeur van de taxi om te achterhalen aan wie de tas toebehoorde. Volgens een woordvoerder van het advocatenkantoor heeft de taxichauffeur na telefonisch contact de tas aan de advocaat teruggegeven.

Klanten halen spaarrekening leeg
Een paar dagen nadat de tas in de taxi was achtergelaten kwam in de media het bericht dat DNB bezig was met een noodregeling voor de DSB. Kort na dit bericht haalden veel DSB klanten massaal hun spaargeld van hun rekening.

Geen verband
Het advocatenkantoor laat via een woordvoerder weten ervan overtuigd te zijn dat het incident met de vergeten vertrouwelijke documenten en het bericht in de media los van elkaar staan. De woordvoerder van het advocatenkantoor verklaart dat de zaken genoemd in het mediabericht niet uit de vertrouwelijke documenten die in de tas zaten waren af te leiden. Daarnaast stelt hij dat de Rijksrecherche geen nader onderzoek gaat doen betreffende het incident.

Bron: Nu.nl