Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Veiligheidssoftware niet vreemd voor Nederlander

Bijna alle Nederlandse internetgebruikers hebben veiligheidssoftware op de computer geïnstalleerd. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Koploper
Nederland is EU-koploper in het gebruik van veiligheidssoftware. Naast Nederland waar 96 procent van de internetgebruikers veiligheidssoftware gebruikt, komt Finland ook boven de 90 procent uit. Het Europees gemiddelde ligt op 84 procent.

Ongewenste e-mail
Ook blijkt uit het onderzoek dat Nederlandse internetgebruikers meer last hebben van ongewenste e-mail dan van computervirussen. In Nederland had 68 procent van de internetgebruikers te maken met ongewenste e-mail. Het gemiddelde van de EU ligt op iets meer dan de helft. Maar 23 procent van de Nederlandse internetgebruikers had last van een computervirus, het gemiddelde in de EU is bijna een derde.

Internetverkeer
Dat in Nederland meer mensen last hebben van ongewenste e-mail dan in andere EU-landen komt mogelijk doordat Nederland een van de grootste knooppunten van het internetverkeer is, vertelt Axel Arnbak tegen NU.nl. Arnbak doet onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam naar internetveiligheid en digitale grondrechten. Hij zegt dat we economisch profiteren van het vele wereldwijde digitale verkeer via Nederland, maar dat het ook meer ongewenste e-mail oplevert.

Bron: NU.nl