Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Veiligheidsregels omtrent vertrouwelijke informatie onderschat

Kantoormedewerkers zijn vaak niet op de hoogte van de veiligheidsregels van het  bedrijf waarvoor ze werken of ze houden zich er niet aan. Uit Amerikaans onderzoek in opdracht van Xerox en McAfee onder 2.541 respondenten blijkt dat dit voor 54 procent van de kantoormedewerkers geldt. Daarnaast heeft meer dan de helft van de medewerkers aangegeven met een printer, kopieerapparaat of multifunctionele printer op de werkvloer vertrouwelijke documentatie gescand, gekopieerd of geprint te hebben.

Informatieveiligheid
Het onderzoek toont tevens aan dat de meeste mensen zich zorgen maken over de veiligheid van persoonlijke informatie, namelijk 86 procent van de ondervraagden. Daarna komt de veiligheid van de klant- en of medewerkersgegevens met 77 procent en als laatst de veiligheid van bedrijfsinformatie met 70 procent. Mensen maken zich dus wel zorgen over vertrouwelijke informatie die niet in verkeerde handen terecht mag komen, maar gedragen zich er niet naar.

Risicobeperking
Een eenvoudige oplossing voor het beperken van het risico dat vertrouwelijke gegevens op straat terechtkomen, is De Graaf Security inschakelen. De Graaf Security biedt veiligheidspakketten aan die zij voor u op maat maken. Kiest u voor zekerheid, dan kiest u voor De Graaf Security! Voor vragen of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen via 0299-463650 of het contactformulier invullen

Bron: Documentwereld.nl