Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

USB geheugenstick vernietigt zichzelf bij poging tot datadiefstal

Zakmessenfabrikant Victorinox uit Zwitserland heeft een heel bijzonder zakmes ontwikkeld met een USB geheugenstick die zichzelf kan vernietigen wanneer gevaar voor datadiefstal dreigt.

De geheugenstick is beveiligd met de AES 256-encryptie. Dit betekent dat wanneer iemand de geheugenstick probeert open te maken de processor- en geheugenchips doorbranden.
Het zakmes met geheugenstick genaamd de Victorinox Secure is al op de markt in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn versies van 8, 16 en 32 gigabyte die tussen de 75 en 270 dollar kosten.

Het zakmes heeft meer bijzondere extra’s zoals een vingerafdrukactivering en een hittesensor. Op deze manier kunnen koude of afgehakte vingers de geheugenstick niet activeren. De fabrikant heeft een beloning van 150.000 dollar ter beschikking gesteld voor degene die de geheugenstick kan hacken. Bij de lancering in London werd een groep hackers ingehuurd om te proberen de geheugenstick te hacken. Dit is volgens de fabrikant niet gelukt waardoor de beloning van 150.000 dollar niet is uitgeloofd.

De Victorinox Secure is niet de eerste beveiligde geheugenstick en ook niet de goedkoopste, maar heeft wel de meeste extra’s. Zoals de eigenschappen van een zakmes.

Bron: ZD net