Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Skimmen harder aanpakken

Praktijken zoals het skimmen van betaalpassen en misbruik bij internetbankieren moeten harder worden aangepakt. Dat stelt het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer in verband met de sterke toename van dit soort criminele activiteiten.

Samenwerkingsverband
Het MOB is een samenwerkingsverband van organisaties van winkeliers, banken en consumenten. De Nederlandse Bank heeft aangegeven dat het MOB een brief aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft geschreven. Daarin staat dat er meer mankracht nodig is om skimmen en misbruik bij internetbankieren beter te kunnen bestrijden.

Blokkeren
Banken zijn bezig met het treffen van maatregelen om het criminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Criminelen plunderen rekeningen vaak in het buitenland. Daarom hebben diverse banken aangekondigd de betaalpassen te blokkeren voor gebruik buiten Europa. Wanneer je als consument de pas wel wilt gebruiken buiten Europa kan de betaalpas weer geactiveerd worden. Het MOB is enthousiast over deze maatregel en probeert banken en detailhandel te stimuleren de maatregelen nog verder uit te breiden.

Bron: NU.nl