Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Rotterdammer had miljoen rekeningnummers ING in bezit

Justitie verdenkt een 30-jarige Rotterdammer van het verzamelen van namen en rekeningnummers van één miljoen rekeninghouders. Wat de man met de gegevens van plan was is nog niet duidelijk. De verdachte moet binnenkort voor een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Rotterdam verschijnen.

Geen hackaanval
Van 1100 rekeningnummers en namen is vastgesteld dat ze bij elkaar horen. De ING laat weten dat de gegevens niet zijn verkregen middels het hacken van hun systeem en bestrijdt ook het bestaan van een lijst met 1 miljoen rekeningnummers en namen van rekeninghouders. Daarnaast geeft de ING aan dat criminelen weinig hebben aan naam en rekeningnummer omdat voor het doen van betalingen ook een wachtwoord en een TAN-code vereist is.

Aanklachten
De Rotterdammer wordt ook verdacht van het hacken van het systeem van een groothandel in drank en sigaretten, een poging tot het hacken van het een computersysteem van een containeroverslagbedrijf en het bestellen van goederen op naam van andere mensen. Wat precies de schade is van deze vergrijpen is nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend wanneer de rechtbank de zaak inhoudelijk gaat behandelen.

Bron: Telegraaf.nl