Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Privégegevens 350.000 Epson klanten openbaar

De website van de Koreaanse tak van Epson is gehackt. Hierbij zijn privégegevens van 350.000 klanten op straat terechtgekomen. Epson is een bedrijf dat zich bezighoudt met producten op het gebied van digitale beeldverwerking en het afdrukken van beeldmateriaal.

Intern onderzoek
De hack was al een paar dagen bij Epson Korea bekend, maar het bedrijf gaf de prioriteit aan het informeren van hun klanten en heeft pas later op de cyberaanval gereageerd. Het bedrijf laat op de eigen website weten via een intern onderzoek achter het lek te zijn gekomen en biedt zijn excuses aan voor het voorval.

Daders onbekend
Bij de aanval is persoonlijke informatie in de openbaarheid gekomen, zoals namen van gebruikers, gebruikers-ID’s , wachtwoorden en registratienummers. Epson heeft geprobeerd te achterhalen wie verantwoordelijk zijn voor de hack maar hebben de daders nog niet kunnen achterhalen. Klanten worden aangeraden om hun wachtwoorden te veranderen op de website van Epson, maar ook op andere websites waar men dezelfde inloggegevens gebruikt.

Bron: Yonhap News Agency