Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Persoonlijke gegevens pokerspelers gelekt

Op internet zijn de persoonlijke gegevens van een groot aantal pokerspelers gepubliceerd. Het gaat om de gegevens van Ultimate Bet spelers. ‘Subject: Poker’, een nieuwssite over poker,  laat weten dat het om circa 3,5 miljoen accounts gaat.

Vertrouwelijke informatie
De gegevens die zijn gepubliceerd bestaan uit namen, e-mailadressen, telefoonnummers, IP-adressen, woonadressen en accountgegevens. Overige vertrouwelijke informatie zoals creditcardgegevens lijken niet in het bestand voor te komen. De link naar een site met de gegevens was door een anoniem persoon op een forum geplaatst. Acht minuten later werd de link verwijderd maar toen was het al te laat. De link werd al op andere manieren verspreid.

Internationaal
De informatie is gerangschikt op land. Zo’n 2 miljoen accounts zijn  van spelers uit de VS, 319.000 accounts zijn van spelers uit Canada, 137.000 van spelers  uit Engeland en circa 1 miljoen van spelers uit overige landen. Het is niet nog duidelijk wie de informatie heeft gelekt en wat daar de reden voor is. Inmiddels is de website waar de informatie op stond uit de lucht.

Bron: Subject : Poker