Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Persoonlijke gegevens klanten CheapTickets.nl op straat

De website CheapTickets.nl is gehackt. Hierbij zijn persoonlijke gegevens van 715.000 mensen buitgemaakt.

Fout in test-webserver
De hacker heeft gebruikgemaakt van een bekende fout die in een test-webserver van CheapTickets.nl te vinden was. Op deze manier kon een back-up worden gemaakt van een server die niet was voorzien van de laatste software en werden alle transacties uit 2008 en 2009 gekopieerd.

Persoonlijke gegevens
Diverse persoonlijke gegevens zijn in handen van de hacker. Bijvoorbeeld namen, adresgegevens, wachtwoorden, e-mailadressen en in sommige gevallen paspoortnummers. Daarnaast ook informatie over bestemmingen en details zoals bepaalde diƫten. Voor zover bekend is er geen misbruik gemaakt van de verkregen gegevens.

Lektober
IT-journalist Brenno de Winter werd door de hacker benaderd en vertelde hem over zijn hackaanval. De Winter heeft de maand oktober veranderd in lektober waarbij via de site webwereld.nl elke dag een lek wordt uitgelicht. De omvang van het lek is volgens De Winter ongekend. Hij is blij dat het aan het licht is gekomen voordat er mensen met slechte bedoelingen de gegevens in handen kregen. Het systeem is inmiddels offline gehaald door CheapTickets.nl.

Bron: Nos.nl