Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Ook Nederlanders zijn slachtoffers van de inbraak in het netwerk van Sony

Sony heeft maandag 1 mei bekend gemaakt dat hackers toegang hebben gekregen tot de creditcardgegevens van gamers van het Sony Online Entertainment Network. Er is duidelijk geworden dat hier zich ook Nederlandse slachtoffers tussen bevinden.

De aanval van de hackers op het netwerk voor de gebruikers van pc-games zou al hebben plaatsgevonden voordat PlayStation gehacked werd in april.

De misdadigers hackten data van 25 miljoen pc-gebruikers, waaronder volgens Sony de gegevens van 10.700 gamers uit Nederland, Spanje, Duitsland en Oostenrijk.
 
Daarnaast zijn er nog eens 12.700 gamers uit andere landen getroffen door de inbraak van hackers die de bankgegevens uit het netwerk en de verouderde databank hebben gestolen.

Gestolen
Eind april maakte Sony bekend dat het PlayStation-netwerk is aangevallen. Daarbij zijn de gegevens van 77 miljoen gamers gestolen. Waarschijnlijk bevatte de gestolen informatie ook creditcardgegevens. Het is nog niet bekend of daarbij ook Nederlandse bankgegevens zaten.

Of de gegevens ook voor financiële doeleinden zijn gebruikt is nog niet duidelijk. Dit maakte een woordvoerster van Sony bekend aan de BBC.

Bron: nu.nl