Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Onbetrouwbare (reis)websites actief

De periode van vakanties boeken is aangebroken. Onbetrouwbare websites proberen hier hun voordeel mee te doen.

Steeds meer vakanties worden geboekt via internet. Om te beoordelen of een reiswebsite betrouwbaar is, vormen aansluiting bij de ANVR en SGR een goede maatstaaf. Dit vormt onder meer een garantie in geval van faillissement van het internetbedrijf waar de vakantie geboekt is.

Met name zogenaamde ‘portals’ die een overzicht van verschillende aanbiedingen van touroperators laten zien, zijn niet zonder meer te vertrouwen. Via een portal kan een reis geboekt worden. De portal zelf int het geld en boekt de reis bij de betreffende reisorganisatie. Volgens ANVR wordt de consument misleidt. Portals melden dat zij zijn aangesloten bij de ANVR/SGR terwijl zij dat in werkelijkheid niet zijn. Portals fungeren alleen als tussenpersoon voor touroperators die hier wel bij zijn aangesloten. Hierdoor kunnen consumenten die via een portal een reis boeken, geen aanspraak maken op het garantiefonds SGR. Alleen reisondernemingen kunnen lid zijn van ANVR/SGR.

ANVR laat in een reactie ook weten dat portals geen geld mogen innen van consumenten. Klanten moeten dus goed opletten waar ze een reis boeken en aan wie zij betalen. De consumentenautoriteit onderneemt tot dusver geen actie. ANVR overweegt zelf juridische stappen. Volgens hen is er sprake van oneerlijke concurrentie.

Bron: www.nu.nl