Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Nieuw Europees online betaalsysteem komt eraan

iDEAL krijgt concurrentie van Maestro een dienst van Mastercard. Maestro wordt dit jaar uitgebreid naar een online betaalsysteem voor heel Europa.

iDEAL is een gezamelijk initiatief van diverse Nederlandse banken. Met dit online betaalsysteem kunnen bedrijven consumenten direct laten afrekenen in hun webwinkel, door gebruik te maken van hun eigen bank middels internet bankieren. iDeal is enkel te gebruiken op de Nederlandse markt. Er zijn plannen gemaakt om iDEAL uit te gaan breiden naar andere landen in Europa maar het lijkt erop alsof concurrent Mastercard eerder met een eigen online betaalmethode in heel Europa gaat komen.

Het nieuwe online betaalsysteem van Mastercard wordt gekoppeld aan Maestro. De meeste pinpassen die door banken worden uitgegeven zijn voorzien van het Maestro logo en kunnen worden gebruikt voor betalingen met het nieuwe systeem. Mastercard is van plan om het betaalsysteem binnen een jaar in heel Europa aan te bieden. In België wordt al gebruik gemaakt van het betaalsysteem van Mastercard, diverse grote banken bieden het systeem aan waardoor al meer dan 200 webwinkels zich hebben aangesloten. Of de Nederlandse banken, en initiatiefnemers van iDEAL, de nieuwe online betaalmethode gaan accepteren zullen we moeten afwachten.

Bronnen: webwereld.nl en ABN AMRO