Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Netwerksites vormen beveiligingsrisico binnen bedrijven

Sophos heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat Facebook, in vergelijking met andere netwerksites, het grootste beveiligingsrisico binnen bedrijven vormt. Via sites als Facebook groeit spam, phishing en malware snel.

Security Threat Report 2010
Het onderzoek van Sophos heet Security Threat Report 2010. In dit onderzoek zijn managers van 500 bedrijven ondervraagd waarbij 60 procent aangeeft dat Facebook het grootste gevaar vormt. Op de tweede plek eindigt MySpace met 18 procent en de derde plaats is voor Twitter met 17 procent. Volgens de managers vormt LinkedIn het minste risico.

Stijging aantal gevallen van spam, phishing en malware
Het blijkt dat bedrijven bang zijn voor verspreiding van spam, phishing en malware, de wijze waarop medewerkers zich via netwerksites uitdrukken en eventuele datalekken. Volgens Sophos is het aantal gevallen van spam, phishing en malware via netwerksites met 70 procent gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Dit baseren ze op het gegeven dat 57 procent van de ondervraagde bedrijven aangeeft dat ze met gevallen van spam, phishing en malware via sociale netwerksites te maken hebben gehad.

Bron: webwereld.nl