Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Nederlanders onzorgvuldig met oude pc’s

Oude pc’s en printers belanden steeds vaker op straat bij het grofvuil of in vuilcontainers. Steeds meer bedrijven en gemeenten negeren de miljoenen euro’s kostende overheidscampagnes die recycling van elektrische apparaten moeten bevorderen.

Vertrouwelijke informatie
Veel bedrijven hebben geen besef van het risico dat ze nemen met het dumpen van hun oude apparatuur. Vaak staan er gegevens op pc’s, printers etc. die niet bestemd zijn voor vreemden. Door deze apparaten niet te laten wipen (het definitief verwijderen van informatie) of te laten vernietigen gooien bedrijven hun eigen bedrijfsgeheimen op straat.

Recyclen
Na het wipen kunnen pc’s en dergelijke gewoon hergebruikt worden. Ook na het vernietigen van de apparaten wordt het materiaal gerecycled. Vorig jaar is in Nederland de hoeveelheid ingezamelde elektrische apparaten met 10 procent afgenomen. Van de achttien kilo aan ingezamelde apparaten wordt maar zes kilo via een erkend inzamelsysteem verwerkt. Volgens branchevereniging ICT-Office moeten ondernemers en ambtenaren wettelijk worden verplicht om hun oude apparaten te laten inzamelen.

Bron: De Telegraaf en De Graaf Security