Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

MKB bewuster van het risico om vertrouwelijke informatie te verliezen

Symantec heeft de resultaten gepubliceerd van een onderzoek genaamd Global SMB Protection Survey. Uit de resultaten kan een opvallende conclusie worden getrokken. Het blijkt namelijk dat MKB bedrijven met 10 tot 500 werknemers de bescherming van hun gegevens de hoogste IT prioriteit geven. Op zich lijkt dit resultaat logisch, maar als je weet dat 15 maanden geleden de meeste van deze MKB bedrijven niet eens de simpelste beveiligingsmaatregelen hadden getroffen is het toch opmerkelijk te noemen.

Bewustzijn
De verandering is te wijten aan het feit dat de MKB bedrijven steeds vaker te maken krijgen met het verlies van vertrouwelijke informatie, aanvallen van cybercriminelen en het verlies van apparatuur. Hierdoor worden MKB bedrijven meer bewust van hun beveiliging, vooral van het gebrek aan een goede beveiliging.

Schade
Volgens Bernard Laroche, senior director Product Marketing bij Symantec lopen kleine en middelgrote organisaties steeds vaker het risico dat hun vertrouwelijke informatie op straat terecht komt. Vertrouwelijke informatie verliezen kan door een aanval met malware, een gecrashte server of zelfs het kwijtraken van vertrouwelijke documentatie. De schade kan volgens Laroche dan zo groot zijn dat het een bedrijf fataal kan zijn, zelfs een MKB bedrijf.

Bron: CRN