Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Laptop met 8,6 miljoen patiëntendossiers kwijt

Een laptop met patiëntendossiers van 8,6 miljoen mensen is verdwenen uit een opslagruimte van een medisch onderzoeksbureau genaamd London Health Programmes.

Laptop niet versleuteld
De laptop bevat vertrouwelijke informatie van 8,63 miljoen mensen en 18 miljoen ziekenhuisbezoeken, operaties en procedures. De namen van de patiënten worden niet in de gegevens op de laptop vermeld, maar patiënten kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun postcode en details zoals geslacht, leeftijd en etnische afkomst. De gegevens op de laptop waren niet versleuteld en zijn dus eenvoudig in te zien door degene die de laptop in handen heeft. Vertrouwelijke patiënteninformatie zoals gegevens over kanker, HIV, psychische aandoeningen en abortussen ligt op straat.

Aangifte
Uit de opslagruimte van het medisch onderzoeksbureau zijn nog 19 andere computers verdwenen, 8 computers zijn inmiddels teruggevonden. Hoewel er aangifte is gedaan van diefstal van de laptops is het niet zeker of ze echt gestolen zijn, of misschien zijn kwijtgeraakt of gedumpt.

Bron: The Sun