Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Kritiek op Facebook in verband met privacy gebruikers

Facebook heeft veel kritiek gekregen over de privacy van zijn gebruikers en stelt daarom zijn privacyvoorwaarden bij. Volgens de oprichter Mark Zuckerberg hebben gebruikers binnen een paar weken meer controle over de gegevens die met andere gebruikers worden gedeeld.

Kritiek privacyorganisaties
De kritiek van privacyorganisaties betreft het ter beschikking stellen van gegevens, van de 400 miljoen Facebook gebruikers, aan derden. De Facebook gebruikers worden gestimuleerd om hun gegevens zoveel mogelijk openbaar te maken zodat adverteerders hiervan kunnen profiteren.

In eerste instantie werd Facebook opgericht om foto’s en berichten uit te wisselen met vrienden in een beschermde omgeving. In vijf jaar tijd is Facebook veranderd in een open sociale omgeving waarin de meeste informatie voor iedereen zichtbaar is.

Reactie Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg heeft een column in Washington Post waarin hij schrijft dat het moeilijk is om alle 400 miljoen gebruikers tevreden te houden. Een medewerker van Facebook had eerder al laten weten dat Facebook erg geschrokken was van alle kritiek.

De belofte van Mark Zuckerberg is dat er eenvoudige privacyvoorwaarden komen. Daarnaast garandeert hij dat persoonlijke informatie van gebruikers niet meer bij derden terecht komt als hier geen toestemming voor is gegeven. Wel is de functie om persoonlijke informatie te delen standaard geactiveerd. Hierover hebben privacyorganisaties hun bezwaren geuit. Een reactie van Mark Zuckerberg op deze bezwaren blijft uit.

Bron: NRC.nl