Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Is vertrouwelijke informatie veilig binnen uw organisatie?

Het komt steeds vaker voor dat bedrijven hun bedrijfsinformatie op straat zien belanden. Dit komt niet alleen door diefstal en cybercrime, maar vaak ook door onzorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie door medewerkers.

Risico’s informatieverlies
Vaak wordt er niet stilgestaan bij de risico’s die bedrijven lopen wanneer ze de processen rondom hun vertrouwelijke informatie niet goed regelen. Wanneer de vertrouwelijke gegevens bij criminelen terechtkomen zijn de gevolgen vaak enorm. Behalve de schade na misbruik van bijvoorbeeld klantgegevens kunnen klanten ook het vertrouwen in een bedrijf verliezen als ze weten dat hun persoonlijke gegevens niet veilig zijn.

Veilige informatieomgeving
Brancheorganisatie ICT-Office heeft een website gemaakt waar het midden- en kleinbedrijf concrete tips krijgt voor een veilige informatieomgeving. Op de website beschermuwonderneming.nl kan men via een online test en checklists bekijken in welke mate de eigen organisatie beschermd is tegen informatieverlies.

Risicoscan De Graaf Security
Wilt u liever een persoonlijk gesprek met een specialist die u tips kan geven over een veilige informatieomgeving? Neem dan contact met ons op. Onze specialist komt dan vrijblijvend bij u langs voor een risicoscan!

Bron: Beschermuwonderneming.nl