Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Informatiebeveiliging: een serieuze zaak

Zo’n 15 maanden geleden was een groot gedeelte van het MKB er nog niet mee bezig, maar tegenwoordig beschouwt het MKB gegevensbescherming als hoogste prioriteit.

Dit blijkt uit een onderzoek van Symantec dat een enquête heeft gehouden naar informatiebeveiliging in het MKB. De bedrijven die de enquête hebben ingevuld beschouwen gegevensverlies en internetaanvallen als grote risico’s voor hun bedrijf. Traditionele criminele activiteiten, natuurrampen en terrorisme worden als een minder groot risico gezien.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 74 procent van de ondervraagde bedrijven enigszins tot zeer bezorgd zijn over het verliezen van vertrouwelijke elektronische gegevens. 42 procent heeft zelfs in het verleden al te maken gehad met het verlies van vertrouwelijke gegevens.

Vooral het kwijtraken van laptops, smartphones of iPads schijnt een groot probleem te zijn voor het MKB. In de afgelopen 12 maanden zijn bijna 2/3 van de ondervraagde bedrijven dergelijke apparaten verloren. Ook cyberaanvallen zijn een bedreiging. 73 procent van de ondervraagde bedrijven zijn in het afgelopen jaar slachtoffer geworden van deze hedendaagse criminaliteit.

Bron: Symantec