Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Identiteitsdiefstallen nemen toe

Uit onderzoek van de FTC (Federal Trade Commission) blijkt dat het aantal identiteitsdiefstallen in de VS afgelopen jaar flink is toegenomen. De commissie rapporteerde 369.132 slachtoffers van identiteitsdiefstal over 2012. Veel meer gevallen dan in 2011, toen er 279.226 gevallen werden genoteerd.

21 miljard dollar schade
Een ander rapport, uitgebracht door Javelin Strategy and Research, meldt een aantal van 12,6 miljoen gevallen van identiteitsdiefstal met als gevolg 21 miljard dollar schade. Dit betreft alle meldingen van identiteitsdiefstal tezamen en niet alleen de diefstallen die gemeld werden aan het FTC.

Alarmerend hoog
Verder blijkt dat één op de vier mensen die op de hoogte worden gebracht van inbreuk op hun gegevensbeveiliging, vervolgens ook daadwerkelijk slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal. Alarmerend hoog, aldus het rapport. Het zou betekenen dat het niet zomaar gaat om harde schijven die per ongeluk bij het afval zijn gezet, maar dat het gaat om geplande aanvallen.  Het goede nieuws is dat de tijd dat frauduleus verkregen informatie wordt gebruikt, is gedaald. Dit betekent dat identiteitsdiefstallen sneller worden doorzien.

Bron: Shred Nations, newsletter march13, 2013