Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Hoe klein is een snipper vernietigd papier?

Van bedrijven die papier bij ons willen laten vernietigen, krijgen wij wel eens de vraag tot hoe klein het papier wordt versnipperd. Het simpele antwoord luidt: heel klein! Nog wel kleiner dan een postzegel. Maar het formele antwoord is iets complexer. Dat staat helder beschreven op onze pagina met certificeringen.

CA+ certificaatNAID certificaat

NAID en CA+ certificeringen
Omdat wij hoge eisen stellen aan onze dienstverlening, vernietigen wij vertrouwelijk papier volgens de normen van de NAID en de CA+, de internationale en nationale brancheverenigingen die de strengste veiligheidsnormen bij onze dienstverlening waarborgen.

DIN 66399
Voorheen was de norm de DIN 32757. Die is inmiddels verouderd en vervangen door de DIN 66399. Deze nieuwe norm houdt rekening met de diverse bestaande opslagmedia en omschrijft de vereisten voor de vernietiging van deze datadragers. Dit is belangrijk omdat onze vertrouwelijke informatie naast papier ook op vele andere digitale datadragers terug te vinden is en zo de bescherming van de informatie onafhankelijk van de datadrager gewaarborgd is.

P-3 klasse
De Graaf Security wil bij vernietiging altijd voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens, daarom vernietigen wij papier minimaal in klasse P-3 volgens de in de CA+ certificering vermelde DIN-norm 66399. Een snipper volgens de P3-klasse van de DIN 66399 heeft een oppervlakte van maximaal 3,2 cm. Dat is kleiner dan de oppervlakte van een postzegel.

Meer over beschermingsklassen, veiligheidsniveaus en materiaalclassificaties
De DIN 66399 beschrijft 3 beschermingsklassen, 7 veiligheidsniveaus en 6 materiaalclassificaties. Wilt u daar meer over weten? Lees dan uitgebreid verder onder DIN 66399.