Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Hackers lekken privégegevens van 315.000 Nederlanders

Twee Nederlandse websites zijn aangevallen door hackers. Hierbij zijn van 315.000 mensen privégegevens gestolen en vervolgens online gepubliceerd.

De privégegevens zijn gestolen van de websites beauty.nl en recreatief.nl en bestaan uit namen, telefoonnummers, geboortedata, e-mailadressen, adresgegevens en wachtwoord-hashes. Er staan tientallen e-mailadressen tussen van Nederlandse Kamerleden en ambtenaren. Hier kwam Security.nl achter  na het analyseren van het bestand. Opvallend was dat deze overheidspersonen staan ingeschreven met het e-mailadres van hun werk. Ook personeelsleden van kranten, banken en andere bedrijven stonden met hun werk e-mailadres in de lijst met gelekte informatie.

De hackers hebben ook andere websites gehackt en de inloggegevens voor toegang tot het beheerdersgedeelte van de websites online gezet. Hierbij gaat het naast beauty.nl en recreatief.nl ook om relaxbon.nl, zakelijk.nl, health.nl en nog een aantal andere websites. De aankondiging van het lek wordt afgesloten met een oproep tegen censuur, SOPA en Stichting Brein.

Bron: security.nl