Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Grote hoeveelheden post weggemaakt door TNT

Bij de TNT Post in Haarlem zouden twee incidenten hebben plaatsgevonden waarbij post bewust zou zijn weggegooid en vernietigd. Het eerste incident zou in november 2008 hebben plaatsgevonden. In dit geval zou een teamcoach opzettelijk rond de 1250 brieven hebben laten weggooien. In februari 2009 vond het tweede incident plaats. Enkele honderden brieven werden weggemaakt.

 

Het tweede incident van februari 2009 wordt door TNT erkend. Volgens de woordvoerder van TNT is het eerste incident uit november 2008 pas recentelijk bekend bij TNT.

 

Aangifte

Inmiddels is er aangifte gedaan van het incident in 2009. Jurist Ferdy Roet heeft dit gedaan namens de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht. Wanneer post opzettelijk wordt weggemaakt kan dit bestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal één jaar of een geldboete. In de aangifte wordt vermeld dat de vestigingsmanager van de locatie Minckelersweg aan een medewerker heeft gevraagd om de post weg te gooien. De reden waarom dit gedaan moest worden was niet duidelijk.

 

Volgens jurist Ferdy Roet hebben meerdere werknemers aangegeven dat diverse managers er bewust voor hebben gekozen om post niet te laten bezorgen. Voor deze diensten werd wel gewoon betaald.

 

Reactie TNT

TNT verweert zich door aan te geven dat het incident in 2009 een fout is geweest in plaats van opzet. De woordvoerster van TNT verklaart dat een aantal postbussen te weinig werden geleegd en daardoor overvol waren. De post die niet meer in de postbussen paste werd tijdelijk opgeslagen in een blauwe container. De blauwe container is voor een container met oud papier aangezien en geleegd, aldus de woordvoerster van TNT. Het eerste incident uit 2008 wordt nog onderzocht door de bedrijfsrecherche van TNT.

 

Bron: BNR.nl