Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Google gaat 250.000 boeken digitaliseren

De Britisch Library en Google gaan gezamenlijk een digitalisatieproject uitvoeren. 250.000 historische boeken worden gedigitaliseerd en vervolgens online gepubliceerd zodat iedereen ze kan lezen.

Gratis toegankelijk
De boeken worden gratis toegankelijk via de websites van de British Library en Google Books. Bij het door Google gefinancierde project worden historische exemplaren uit de periode 1700-1870 gedigitaliseerd. De British Library heeft ook afspraken met andere bedrijven voor het digitaliseren van boeken. Als alles volgens plan verloopt, moet in 2020 het grootste gedeelte van de 150 miljoen boeken uit de collectie zijn gedigitaliseerd.
 
Rechtenvrije boeken
In Europa digitaliseert Google enkel de boeken zonder auteursrecht. Met meerdere bibliotheken zijn afspraken gemaakt over het digitaliseren van rechtenvrije boeken. Zo komen er 160.000 boeken uit de achttiende en negentiende eeuw, uit de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag ook op de Google Books website te staan.

Bent u ook geïnteresseerd in het digitaliseren van boeken? Of digitaliseren in het algemeen? Neem dan contact met ons op! Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bron: historiek.net