Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Gepubliceerde klantgegevens niet afkomstig van KPN-hack

Het bestand met privégegevens en inloggegevens van KPN-klanten blijkt niet afkomstig van KPN maar van een andere database. Het bestand bestaat uit klantgegevens van Baby Dump, een bedrijf dat baby-artikelen verkoopt. Zo blijkt uit een onderzoek van NU.nl.

Hacker ontkent
De gelekte klantgegevens werden online geplaatst onder de naam “KPN houdt vol: geen klantgegevens gestolen”. Hiermee werd verwezen naar een uitgevoerde hack op de databases van KPN. Een hacker, betrokken bij de KPN-hack, ontkende stellig tegenover NU.nl iets te maken te hebben met de publicatie.

Verouderde database

Uit onderzoek van NU.nl bleek dat de gepubliceerde gegevens overeenkomstig waren met de database van Baby Dump. Het bedrijf bevestigt dat zij over deze data beschikken maar dat de gegevens meer dan een jaar oud moeten zijn. Bij het bedrijf zijn recentelijk wijzigen doorgevoerd om lekken tegen te gaan. Tegenover NU.nl geeft een woordvoerder van Baby Dump een reactie “Het lijkt erop dat het bij ons vandaan komt, maar zeker is het niet”.

Onderzoek KPN
Voor KPN is het goed nieuws dat de gegevens niet uit de eigen database vandaan komen. Het bedrijf benadrukt wel dat er nooit is gezegd dat er geen misbruik van de gegevens is gemaakt. Of er sprake is geweest van misbruik wordt nog onderzocht. Inmiddels is de mailomgeving van KPN weer online.

Bron: NU.nl