Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Gemeenten onzorgvuldig met waardevol archief

In Zuid-Holland gaan veel gemeenten onnauwkeurig om met waardevolle, historische papieren documenten. Volgens RTV Rijnmond blijkt dit uit de Randstedelijke provinciale archiefinspecties.

Wettelijke voorschriften
In totaal zijn 77 gemeenten onderzocht. Twintig gemeenten hadden het niet goed voor elkaar en voldeden niet aan de wettelijke voorschriften. Deze voorschriften zijn in het leven geroepen om oude historische documenten zo lang en zo goed mogelijk te bewaren. Het provinciebestuur heeft de gemeenten aangespoord om zo snel mogelijk de documenten te digitaliseren zodat ze beschikbaar blijven.

Digitaliseren
Papieren documenten raken makkelijk beschadigd en vergaan naarmate de jaren verstrijken. Om dit tegen te gaan dienen papieren documenten op een professionele manier opgeslagen te worden. Een andere manier om documenten tientallen jaren te bewaren is het digitaliseren van de papieren. Digitaal kunnen de documenten makkelijk geraadpleegd worden en zijn ze veilig te bewaren.

Wilt u uw zaken wel goed op orde hebben? Wij bieden professionele archiefopslag en diverse professionele digitaliseringsmogelijkheden.
Neem contact op met De Graaf Security!

Bron: RTV Rijnmond en De Graaf Security