Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Europa werkt aan nieuwe regels informatieveiligheid

Eind 2011 lekte het voorstel van de Europese Unie voor nieuwe richtlijnen omtrent informatieveiligheid uit. Dit zorgde voor opschudding omdat het voorstel verregaande gevolgen heeft voor Europese organisaties. Europa werkt namelijk aan richtlijnen voor privacy en informatieveiligheid die gehandhaafd worden met stevige sancties die in de miljoenen kunnen lopen.

Informatiebescherming
De nieuwe richtlijnen moeten ervoor zorgen dat bedrijven op een betere wijze aan de normen van een verantwoord informatiebeleid kunnen voldoen. Daarnaast wordt er meer verantwoordelijkheid bij organisaties neergelegd om informatie te beschermen en inbreuk op informatieveiligheid op te merken en te melden. Mochten organisaties niet aan de eisen voldoen dan kunnen zware boetes worden uitgedeeld door de EU.

Papiervernietiging
Organisaties kunnen op eenvoudige wijze starten met de bescherming van hun informatie. Bijvoorbeeld door afgesloten containers te plaatsen bij werkplekken waar papier vrijkomt. Op papierafval staat doorgaans vertrouwelijke informatie dat niet op straat terecht mag komen, zoals klantgegevens, personeelsgegevens of geheime bedrijfsinformatie. Door afgesloten containers te gebruiken en te laten ledigen door een gecertificeerd archiefvernietigingsbedrijf weet u zeker dat derden geen toegang hebben tot deze vertrouwelijke informatie.

Voor meer informatie over informatieveiligheid of voor een gratis risicoanalyse op uw locatie kunt u contact opnemen met De Graaf Security B.V.

Bron: Documentwereld.nl en De Graaf Security