Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Defensie zet vertrouwelijke informatie op straat

De Dienst Vastgoed Defensie heeft containers met vertrouwelijke informatie op straat gezet. Een voorbijganger heeft de vertrouwelijke documenten aangetroffen en bracht de papieren naar de Utrechtse regionale omroep.

Persoonlijke informatie medewerkers
Volgens RTV Utrecht staan in de documenten de telefoonnummers, foto’s, hobby’s en familieleden van medewerkers beschreven. Daarnaast plattegronden van een logistiek centrum en locaties met kerosineleidingen. Het logistiek centrum van Defensie in Rhenen is op Google Maps niet te zien omdat deze onherkenbaar is gemaakt.

Reactie Defensie
Een woordvoerster van Defensie laat weten dat het niet om geheime of geclassificeerde gegevens gaat, maar het uiteraard niet de bedoeling is dat informatie van Defensie op straat komt te liggen.

Documenten toegankelijk voor iedereen
De containers met de documenten werden door medewerkers van Dienst Vastgoed Defensie klaargezet om opgehaald te worden door een archiefvernietigingbedrijf. Normaal gesproken blijven ze dan op eigen terrein maar bij deze vestiging was dat niet mogelijk. Zodoende kwamen de containers op de openbare weg terecht.

Let op!
Zorg ervoor dat u uw vertrouwelijke documenten ook vertrouwelijk behandelt! Neem containers met een slot voor het inzamelen van uw vertrouwelijk materiaal, op deze manier voorkomt u dat onbevoegden uw vertrouwelijk materiaal in handen krijgen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Graaf Security.Bron: De Telegraaf