Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

De Graaf doneert meubilair aan het Rode Kruis en de Paramaribo Zoo

In samenwerking met de SOS Handelmij doneert De Graaf kwalitatief goed tweedehands meubilair aan het Rode Kruis en de Paramaribo Zoo.

De Graaf is een organisatie die zich onder andere specialiseert in archiefvernietiging en archiefbeheer. Maar ook kantoorontruimingen zijn een onderdeel van de dienstverlening. Bij deze kantoorontruimingen en verhuizingen hoort ook de afvoer van het achtergebleven meubilair.

Tussen het meubilair zit vaak bruikbaar en kwalitatief goed materiaal zoals bureaus, stoelen en kasten. Het zou toch zonde zijn als deze mooie spullen op de afvalberg verdwijnen! Zodoende doneert De Graaf het meubilair aan het Rode Kruis en Paramaribo Zoo. Het ingezamelde meubilair krijgt op deze manier een tweede leven in Suriname.

Dankzij de Wereld Rode Kruis Dag op 13 mei is de Fajalobi school voor Lager- en Voortgezet Speciaal Onderwijs verblijd met diverse kantoormeubelen zoals bureaus, stoelen dossierkasten etc. Het andere goede doel waarvoor spullen ingezameld zijn, is de Paramaribo Zoo. Hier zijn de kantoren voorzien van een aantal nieuwe werkplekken en is het onlangs geopende Educatiecentrum geholpen aan een aantal extra materialen. Denk dus goed na voordat u bruikbare materialen zoals meubilair weggooit, want er zijn veel landen in de wereld die daar nog veel plezier aan kunnen beleven.

De term duurzaamheid wordt tegenwoordig vaak gebruikt. Het doneren van gebruikt meubilair sluit goed aan bij deze term aangezien hergebruik ten goede komt aan het milieu.

Met de donaties van meubilair dragen De Graaf en SOS Handelmij hun steentje bij aan een betere toekomst voor mens en milieu. Beide bedrijven hopen dat velen op hun eigen manier het goede voorbeeld volgen.