Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Datavernietiging ondanks wet nog niet geregeld

Veel internetaanbieders voldoen niet aan de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens. Sinds 1 september zijn internetaanbieders verplicht om het gegevensverkeer van hun klanten een jaar te bewaren. Uit een onderzoek, uitgevoerd op verzoek van het Ministerie van Economische zaken, blijkt dat niet alle daartoe verplichte bedrijven de noodzakelijke gegevens bewaren.

Slechte communicatie
Uit het onderzoek blijkt dat de internetaanbieders ontevreden zijn over de communicatie van de overheid. Ze wachten af tot er eenduidige technische specificaties zijn vastgesteld en deze gecommuniceerd worden door de overheid. De beveiliging van de verplichte opgeslagen informatie is over het algemeen in orde. Maar bij bijna alle internetaanbieders voldoet de beveiliging niet aan de specifiek gestelde eisen.

Het vernietigen van data
Per september 2010 moet het vernietigen van de opgeslagen data geregeld zijn. Dan is namelijk voor het eerst sinds de invoering van de wet de bewaartermijn van 1 jaar verstreken. De vernietiging van data is bij veel internetaanbieders nog niet geregeld.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken vindt de problemen niet onoverkomelijk.

Bron: Webwereld.nl