Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Britse Ministerie van Defensie raakt 340 laptops kwijt

Het Britse Ministerie van Defensie is in de laatste twee jaar 340 laptops kwijtgeraakt door verlies en diefstal. De meeste laptops waren niet beveiligd.

Meer datadragers kwijt
De laptops zijn niet de enige voorwerpen met vertrouwelijke informatie die in de afgelopen twee jaar zijn kwijtgeraakt. Ook 593 Cd’s, Dvd’s en floppy’s, 215 USB sticks, 96 externe harde schijven en 13 mobiele telefoons. Maar één op de vijf verdwenen datadragers waren beveiligd. Beveiligingsexperts bekritiseren daarom ook de wijze waarop met data wordt omgegaan en het gebrek aan een goede beveiliging van de datadragers.

Geen verbetering ten opzichte van voorgaande jaren
In juli 2008 werd door het Ministerie van Defensie al aangegeven dat in de vier jaar daarvoor 658 laptops waren gestolen en 89 laptops waren kwijtgeraakt. De situatie is er dus niet beter op geworden. Sean Sullivan van het softwarebeveiligingsbedrijf F-Secure vindt het schandalig dat zoveel datadragers verdwenen zijn. Hij maakt zich zorgen over de gevolgen van eventueel misbruik van vertrouwelijke informatie wanneer de verdwenen datadragers in verkeerde handen terechtkomen.

Nieuwe processen en intructies moeten werknemers bewuster maken
Volgens een woordvoerder van het Britse Ministerie van Defensie nemen ze verlies en diefstal van datadragers met vertrouwelijke informatie erg serieus. Er zijn nieuwe processen en instructies die ervoor moeten zorgen dat er minder menselijke fouten worden gemaakt en de werknemers bewuster worden, aldus de woordvoerder.

Bron: Daily Mail