Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Boetes voor nalatigheid bedrijven omtrent gegevensbescherming

Bedrijven moeten de gegevens van hun klanten en gebruikers goed beschermen. Wanneer bedrijven hier niet aan voldoen wil de Europese Commissie boetes opleggen. De voorstellen van de Commissie werden gelekt aan de Financial Times.

Boetes
De boetes die de Europese Commissie wil opleggen kunnen oplopen tot 5 procent van de mondiale jaaromzet. Volgende maand presenteert de Commissie een nieuwe versie van de richtlijnen betreffende gegevensbescherming.

Richtlijnen
Voordat de richtlijnen in gebruik worden genomen zijn er nog een aantal landen die over de spreekwoordelijke drempel heen moeten. Vooral Duitsland schijnt er niet om te springen om bevoegdheden met betrekking tot privacy over te laten aan Brussel. De maatregelen van de Commissie zijn ook bedoeld voor Europese dochterondernemingen van Amerikaanse bedrijven.

Sociale netwerken
De EU wil strengere regels hanteren voor bedrijven die dienstverlening omtrent de cloud en het verhandelen van databases aanbieden. Wanneer een datalek geconstateerd wordt moet dit binnen 24 uur worden gemeld. De EU vindt ook dat gebruikers van sociale netwerken al hun persoonlijke informatie definitief moeten kunnen verwijderen, ook wanneer er eerder toestemming is gegeven voor het gebruik van deze gegevens.

Bron: Telecompaper.nl