Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Bescherming privacy minderjarigen op socialnetwerksites moet beter

Buitenstaanders kunnen op eenvoudige wijze minderjarige gebruikers benaderen via socialnetwerksites. Daarom moeten socialnetwerksites maatregelen nemen om de privacy van de minderjarigen beter te beschermen.

Onderzoek
Deze conclusie komt uit een onderzoek van de Europese Commissie. Volgens Europees commissaris Neelie Kroes zijn jonge mensen zich vaak niet bewust van de risico’s.

Benaderbaar door onbekenden
De commissie heeft in totaal negen sites getest die populair zijn bij minderjarigen. Op twee sites zijn de gebruikersprofielen enkel toegankelijk voor mensen op de eigen contactlijst. Op alles sites kunnen minderjarigen benaderd worden door mensen die op de contactenlijst staan van de eigen contacten. Op deze manier kunnen onbekenden via via contact opnemen. Ook wanneer ze niet door de minderjarigen als contact zijn geaccepteerd.

Veiligheid
Uit het onderzoek blijkt ook dat alle sites hun gebruikers wel voldoende informeren over veiligheid. De volgende stap is het beter beschermen van de privacy van minderjarigen door daadwerkelijk maatregelen te nemen.

Bron: nu.nl