Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Bedrijven zeer gevoelig voor datalek

Minder dan de helft van de bedrijven wissen gevoelige gegevens van oude computers en harde schijven. Dit blijkt uit een recente wereldwijde enquête van Kroll Ontrack. Van de 49 procent van de bedrijven die wel regelmatig vertrouwelijke informatie van hun datamateriaal verwijderen blijkt 75 procent dit niet op de juiste veilige manier te doen. Hierdoor zijn deze organisaties zeer gevoelig voor datalekken.

Bewustzijn
Bedrijven weten vaak niet dat ze het wissen van gegevens niet goed aanpakken. Driekwart van de bedrijven verwijderen of herformatteren bestanden. Dit is niet voldoende om gegevens definitief te wissen. Sommigen weten zelfs helemaal niet hoe ze vertrouwelijke gegevens moeten wissen. Er ontstaan op deze manier veel problemen omdat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor ernstige imagoschade of het schenden van de privacywet.

Oplossing
Er zijn twee manieren om er zeker van te zijn dat niemand uw vertrouwelijke informatie die u niet meer nodig heeft in handen krijgt:

• Het vernietigen van datamateriaal. Harde schijven en computers worden vernietigd tot kleine stukjes waardoor de informatie op het materiaal nooit meer kan worden ingezien.
• Het wipen van datamateriaal. Door datamateriaal met professionele software te wipen wordt alle informatie op het materiaal definitief gewist. Het is onmogelijk om informatie terug te halen. Het voordeel van wipen: uw datamateriaal is onbeschadigd en klaar voor hergebruik.

Bronnen: Altegrity.com en De Graaf Security