Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Arrestaties wegens identiteitsdiefstal

In de Verenigde Staten zijn 111 mensen gearresteerd voor het plegen van identiteitsdiefstal en creditcardfraude. De meeste arrestanten zijn bankmedewerkers, winkelpersoneel en restaurantmedewerkers.

Criminele organisaties
Bij de actie had de politie vijf criminele organisaties op het oog die zich bezighielden met identiteitsdiefstal en het vervalsen van creditcards. De basis van de organisaties lag in Queens, maar er waren banden met criminelen in Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Persoonlijke informatie
De leden van de criminele organisaties worden beschuldigd van het stelen van persoonlijke informatie van duizenden Amerikanen en Europeanen. In totaal is de schade 13 miljoen dollar in een periode van 16 maanden.

Snelst groeiende misdaden
Officier van Justitie van Queens,  genaamd Richard Brown, laat weten dat dit verreweg de grootste arrestatie-actie ooit is geweest met betrekking tot identiteitsdiefstal en creditcardfraude. Volgens Brown zijn het de twee snelst groeiende misdaden in de Verenigde Staten. Identiteitsdiefstal en creditcardfraude hebben invloed op miljoenen mensen en veroorzaken enorme financiële schade aan slachtoffers en financiële instellingen.

Bron: BaysidePatch