Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Apotheek gooit medische documenten op straat

Een Rotterdamse apotheek heeft per abuis twee vuilniszakken op straat gezet met medische gegevens van meer dan honderd cliënten. Een anonieme bron ontdekte de zakken en overhandigde deze aan de redactie van nieuwswebsite Nu.nl. Deze meent dat de informatie voldoende is om medische dossiers te reconstrueren.

Medicatielijsten
De zakken stonden begin september twee dagen voor bij de Apotheek, aan de Westblaak in Rotterdam en puilden uit van volledige medicatielijsten, adresgegevens, recepten, verpakkingsetiketten, zo’n 175 losse klantadressen en interne communicatiestukken.

Documenten uit de vuilniszakken bevatten gegevens die tot op de persoon nauwkeurig zijn te herleiden. Zo bleek er een lijst op te stellen van depressieve mensen.

Schuld
Nu.nl heeft de medische gegevens aan de apotheek terugbezorgd. Verantwoordelijk apotheker Justine Poldervaart heeft ruiterlijk schuld betuigd en gezegd dat dit niet had moeten gebeuren. Ze heeft contact opgenomen met de Inspectie Gezondheidszorg om het incident nader te onderzoeken.

Bron: NU.nl