Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Alle overheidszaken digitaal regelen in 2017

Vanaf 2017 moet iedereen zijn of haar overheidszaken op digitale wijze regelen zegt Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken. Wanneer burgers en bedrijven hun overheidszaken digitaal regelen kan dat een forse besparing opleveren. Zo’n 300 à 400 miljoen euro per jaar stelt Plasterk.

Eenvoudiger
De online dienstverlening moet het regelen van overheidszaken zoals het aanvragen van vergunningen eenvoudiger maken. Mede doordat de gegevens die al bij de overheid bekend zijn vooraf worden ingevuld in de digitale aanvraag. Momenteel is er volgens Plasterk nog onnodig veel papierwerk nodig om bepaalde zaken te regelen.

Ondersteuning digibeten
Mensen die moeite hebben met het digitaal regelen van overheidszaken moeten volgens Plasterk bij stadhuizen en bibliotheken terecht kunnen voor ondersteuning. Hij geeft daarnaast aan dat het een vereiste is dat de beveiliging  van de digitale overheidsdienstverlening op orde is. Dat volledige zekerheid over de veiligheid niet te garanderen is erkent Plasterk, maar dat geldt tevens voor de dienstverlening via de papieren methode stelt hij.

Bron: NU.nl