Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

E-mail managment: e-mail archiveren in een digitaal archief

Met e-mail management worden uw e-mails gearchiveerd in een digitaal archief. Belangrijk is dat e-mailberichten en eventuele bijlagen snel teruggezocht en gebruikt kunnen worden en daar moet een goede structuur voor worden bepaald. De meeste e-mail applicaties voorzien echter niet in deze behoefte. Een e-mail management systeem biedt dan de oplossing.

E-mail archiveren, de voordelen

  • Flinke datareductie (ca. 80%) doordat e-mail bijlage niet meer bij meerdere collega’s in de mailbox staan, maar op één centraal punt in het archief.
  • E-mails en bijlagen worden in oorspronkelijke staat gearchiveerd.
  • Gearchiveerde berichten en bijlagen blijven beschikbaar vanuit uw e-mail applicatie.
  • U kunt e-mail berichten opnemen in een uitgebreider digitaal dossier.

E-mail archiveren, handmatig en automatisch

E-mail archiveren kan zowel handmatig als automatisch worden uitgevoerd. Dit houdt in dat gebruikers zelf berichten kunnen toevoegen aan het digitaal archief, maar geselecteerde berichten kunnen ook automatisch op de juiste plek gearchiveerd worden. Er zal een volledige integratie plaatsvinden tussen het digitale archief en de e-mail applicatie waardoor u verzekerd bent van een veilige opslag. U kunt op deze manier eenvoudig over uw gehele digitale correspondentie beschikken. De toegankelijkheid van de opgeslagen e-mails verandert niet, de berichten blijft u openen zoals u gewend bent, in uw e-mailapplicatie.

E-mailberichten zijn niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Toch blijkt dat veel bedrijven niet over de juiste e-mail management oplossing beschikken. Bent u wel klaar voor de volgende stap? Neem dan contact op met De Graaf Security!

Contact opnemen