Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Boeken en bundels digitaliseren

Wilt u uw boeken en bundels in zijn geheel laten digitaliseren? Dat kan! Bij De Graaf Security kunt u boeken en bundels op professionele wijze laten scannen. Regelmatig komt het voor dat boeken en bundels gedigitaliseerd dienen te worden. Vaak is de rede dat de kwaliteit van de fysieke boeken achteruit gaat. Het komt ook voor dat meerdere mensen gelijktijdig een bepaald boek moeten kunnen inzien. Helaas weten veel mensen niet dat je tegenwoordig boeken kan scannen zonder ze uit elkaar te halen of plat te drukken op een glasplaat. Daardoor blijven de boeken netjes intact!

Boek blijft in originele staat door digitaliseren

Een boek digitaliseren kan op een eenvoudige wijze met geavanceerde scanners. De geavanceerde scanner scant een boek zonder dat deze beschadigt, of uit elkaar gehaald dient te worden. Na het digitaliseren is het gescande boek nog in originele staat en gewoon weer te gebruiken.

Gebonden documenten

In diverse bedrijven komen ook de zogenaamde gebonden documenten voor. Bijvoorbeeld registers, verslagen, syllabussen en handleidingen. Ook deze documenten kunnen met geavanceerde apparatuur worden ingescand met behoud van de originele staat van de gebundelde documenten.

Diverse bestandsformaten

De gescande boeken en gebonden documenten kunnen digitaal naar alle denkbare bestandsformaten geconverteerd worden, zoals XML, TIFF, PDF, Word, OCR en zelfs Arabic OCR en met de bijbehorende Meta Data. Afhankelijk van de conditie van een boek of bundel kan een scanner tot 3000 pagina’s per uur in full color scannen.

Optische tekenherkenning

Op een eenvoudige wijze kunnen boeken en gebonden stukken worden omgezet naar digitale beelden van hoge kwaliteit. De juiste informatie kan in deze digitale beelden op een simpele wijze worden teruggevonden door het gebruik van optische tekenherkenning (OCR). Dit betekent dat naar specifieke informatie in een document gezocht kan worden.

Op uw locatie scannen

De boeken en bundels scannen op uw eigen locatie? De scanner wordt dan bij u op locatie geplaatst en door een ervaren operator bediend.

Voordelen van het digitaliseren van boeken

• Kostbare boeken eenvoudig digitaal bekijken.
• Informatie behouden die anders met de tijd verloren zou gaan.
• Alle gescande informatie makkelijk terugvinden.
• Meerdere personen kunnen gelijktijdig het digitale materiaal bekijken.
• Grote hoeveelheden informatie meenemen zonder moeite.
• Geen zoekwerk in archieven maar van achter je bureau iets opzoeken.
• De scanwerkzaamheden kunnen bij u op locatie worden uitgevoerd.
• Doorzoekbare documenten door het gebruik van optische tekenherkenning.

Contact opnemen