Aanmelden nieuwsbrief

Het formulier wordt geladen...

Backlog scanning

Met backlog scanning maakt u uw complete archief digitaal toegankelijk door het archief in te scannen. Wij digitaliseren uw complete archief, groot of klein. Het is mogelijk om vanaf 0-formaat (tekeningen) documenten dubbelzijdig in te scannen. In kleur, zwart/wit of grijswaarden. De digitale documenten zijn voorzien van OCR-conversie waardoor ze perfect toegankelijk en doorzoekbaar zijn. Onderstaand vindt u een korte beschrijving van het proces van backlog scanning.

Wensen opdrachtgever voor het scannen van archief

Er zijn diverse opties voor het scannen van archief met betrekking tot kleur, grootte, doorzoekbaarheid en de wijze van aanlevering. U kunt uiteraard precies aangeven wat uw wensen zijn, waarbij onze consultant u van advies bedient. Tijdens het gehele traject is uw consultant bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

Transport

Onze binnendienst benadert u voor een afspraak om uw materiaal op te halen. Vervolgens komt onze archiefbeheerder op de afgesproken datum naar u toe om het materiaal met zorg en zonder tussenstops naar onze locatie over te brengen. Alle ophaal- en bezorgtransporten vinden op afspraak plaats.

Voorbereiden

Na inventarisatie van het materiaal bepaalt de archiefbeheerder de datum waarop wij in staat zijn uw materiaal digitaal bij u aan te leveren. Vervolgens verwijderen wij eventuele nietjes, snelhechters en andere materialen die het scannen kunnen belemmeren.

Scannen van het archief

Het scannen van uw archief gebeurt met behulp van hoogwaardige scanapparatuur. Het materiaal wordt in de scanner geplaatst en vervolgens automatisch door de scanner geleid. De gemaakte scan is direct zichtbaar op het scherm van de kwaliteitscontroleur. Deze bekijkt en keurt alle scans; zo bent u verzekerd van een optimaal resultaat.

Aanlevering

De digitale bestanden leveren wij aan zoals onderling is overeengekomen; ze hebben de juiste extensie en worden naar keuze op harde schijf of cd gezet. Vervolgens maken we een afspraak waarop de archiefbeheerder langskomt om de digitale bestanden te overhandigen.

Interesse?

Onze consultant komt graag vrijblijvend bij u langs om u te adviseren over backlog scanning.

Contact opnemen